fbpx
Få koll på omvärlden

Omvärldsbevakning

Infomedias lösningar och plattform ger en överblick över er omvärld. Vår omvärldsbevakning säkerställer att ni alltid är uppdaterad med det som är mest relevant för er.

Fördelar med omvärldsbevakning

Omvärldsbevakning underlättar
navigering i ett komplext
medielandskap

Omvärldsbevakning underlättar navigering i ett komplext medielandskap

Reducera risker

Omvärldsbevakning minskar risken

Vi ser till att ni är välinformerade om allt som diskuteras och skrivs om era intresseområden. Djupare förståelse för er omvärld minskar riskerna.

Stärka ert anseende

Håll koll på ert
anseende

Ert anseende är ovärderligt och påverkas kontinuerligt av omvärlden. Att vara välinformerad gör att ni kan agera snabbt och effektivt.

Upptäcka nya trender

Identifiera trender och möjligheter

Med vår omvärldsbevakning hittar ni insikter till inspiration och nya möjligheter för er verksamhet och ert kommunikationsarbete.

Driva tillväxt

Insikt i marknaden gynnar tillväxten

Med kunskap om aktuella händelser i omvärlden kan ni fatta informerade beslut och arbeta mot framgång inom er sektor.

Målgrupper och behov

Omvärldsbevakning
skapar värde för alla

Traditionellt har omvärldsbevakning och analys mestadels legat inom PR- och kommunikationsavdelningarnas ansvarsområde – om en organisation är stor nog att ha en sådan.

Men, omvärldsbevakningens möjligheter är mycket vidare och kan ge fördelar för fler än enbart PR- och kommunikationssektorn. Faktum är att alla avdelningar inom en organisation kan dra nytta av det. Därav presenterar vi här ett antal exempel på hur olika avdelningar kan tillgodogöra sig omvärldsbevakning och insikter för att uppnå sina mål.

För kommunikationsansvariga är det essentiellt att vara uppdaterade med de senaste nyheterna för att förbereda ledningen på mediernas frågor. I detta sammanhang är det viktigt att bevaka, analysera och förbättra kommunikationen och anseendet.

Omvärldsbevakning används för att hitta medier och journalister som rapporterar om specifika ämnen eller för att identifiera relevanta intressenter. Detta görs på alla nivåer – lokalt till globalt – och täcker olika mediaformat som tryckt media, webb, sociala medier, TV, radio och podcasts.

Intresset för att bevaka omnämnanden på deep och dark web växer med digitaliseringen och globaliseringen. Dessa omnämnanden startar ofta digitalt och sprider sig sedan till andra medieformer i en aldrig tidigare skådad hastighet.

Kontakta oss

I mindre och medelstora företag hanterar marknadsavdelningen ofta både digitala kanaler och PR. De behöver förstå marknader, målgrupper och medielandskapet för att avgöra vilket innehåll som engagerar.

Omvärldsbevakning som inkluderar omnämnanden av företaget, dess produkter och kampanjer är avgörande för marknadsavdelningen ska kunna förstå målgruppens perspektiv.

Kontakta oss

Strategisk omvärldsbevakning erbjuder stora möjligheter för affärsutveckling och försäljning. Genom att bevaka specifika termer kan företag identifiera nya försäljningschanser. Till exempel kan en leverantör av storskaliga städlösningar hålla utkik efter nyckelord som antyder försäljningspotential, exempelvis nybyggnation av kontorskomplex eller offentliga institutioner.

Kontakta oss

Inte alla dagliga omnämnanden fångar ledningens eller styrelsens intresse, men när nyheter är särskilt positiva eller negativa tenderar intresset att öka markant.

Det är kritiskt för ledningen att använda omvärldsbevakning för att bevaka organisationens anseende, hantera kommunikation och agera proaktivt vid krishantering. Detta kräver noggrann bevakning av strategiska teman, nyckelpersoner och budskap över olika mediekanaler och geografiska områden.

Kontakta oss

Att utveckla de bästa produkterna på marknaden kräver insikt i aktuella trender inom målgruppen, branschen, produktionsmetoder, nya teknologier och mycket mer.

En global omvärldsbevakning av nyckelord i både redaktionella och sociala medier relaterade till konkurrenternas produkter och branschspecifika termer är avgörande för forskning och trendspaning.

Kontakta oss

Omvärldsbevakning erbjuder HR-avdelningar möjligheten att följa företagets ryktesutveckling, vilket spelar en avgörande roll i att locka till sig talanger. Genom strategisk bevakning av utvalda nyckelord kan HR även effektivisera sökandet efter specialister inom företagets sektor, vilket förenklar rekrytering av medarbetare med djup branschkunskap och specialkompetens.

Under rekryteringsprocessen kan omvärldsbevakning dessutom hjälpa rekryterare att verifiera bakgrund och tidigare anseende hos potentiella anställda.

Kontakta oss

Det är viktigt för byråer och konsulter att alltid vara nära sina kunder och förstå utmaningarna de möter i sitt dagliga arbete. Genom att bevaka nyckelord, talespersoner och ämnen i olika mediekanaler kan konsulterna identifiera förändringar på marknaden och fånga upp relevanta frågor eller debatter i media. På så sätt kan rådgivning och strategier löpande anpassas till varje enskild situation, vilket ökar kvaliteten och kundnöjdheten.

Kontakta oss

Inom offentliga sektorn fungerar kommunikationen på andra premisser än inom näringslivet, och allmänhetens förtroende är avgörande.

Omvärldsbevakning möjliggör för offentliga institutioner att följa vad som sägs om dem och anpassa sin kommunikation och sin policy därutefter. Det är också ett viktigt verktyg för krisberedskap, där snabb och effektiv kommunikation är avgörande.

Kontakta oss

Ett bra nyhetslarm måste vara snabbt och kunna plocka ut de mest relevanta nyheterna i ett stort mediebrus och det lyckas Infomedia med. Det gör tjänsten värdefull för både kommunikationsfunktion och ledning.

Martin Blomgren, Group Press and Media Relations manager, Sandvik AB

PRINT / WEBB / SOCIALA MEDIER / TV / RADIO / PODCAST

Komplett överblick över era omnämnanden med Infomedia

Infomedia levererar den mest detaljerade översikten av era omnämnanden i omvärlden, med tjänster som inkluderar omfattande omvärldsbevakning. Kontakta oss för en demonstration av vårt verktyg för omvärldsbevakning.

print_circle_forside.png

Print

web_circle_forside.png

Webb

social_circle_forside.png

Sociala medier

tv_circle_forside.png

TV

radio_circle_forside.png

Radio & podcast

Omfattande täckning

Omvärlden är vid och komplex. Vår lösning täcker allt från tryck till digitala plattformar, sociala medier och broadcast-media. I Norden och globalt.

Även bakom betalväggar

Vi analyserar i detalj och säkerställer att alla era omnämnanden fångas upp. Med verktyg som når bakom betalväggar erbjuder vi en omfattande daglig överblick.

Teknologi för precision

Vår avancerade teknologi, inklusive AI och unika sökmetoder, anpassar informationen efter era behov och filtrerar bort irrelevant innehåll för precisa resultat.

Plattform & Funktioner

Allt du behöver för att få en överblick över ditt företag och din omvärld i media

Plattform & Funktioner

Digital plattform

Omvärldsbevakning, analys och rapportering samlat på en digital plattform anpassad efter era preferenser. Ta emot notifikationer direkt till din mobil, få dagliga sammanfattningar via e-post, eller utforska en fullständig översikt i vår digitala plattform.

Sök bland mediegrupper
Tydlig artikelöversikt
Sätt upp dina egna sökprofiler
Se nyckeltal för er effekt
Se statistik för era omnämnanden

Markera omnämnanden med taggar och sentiment

Filtrera sökningarna

Skapa dina egna rapporter
Skapa aviseringar och nyhetsmejl

Anpassade notiser

Vi skickar era omvärldsomnämnanden löpande via e-post, mobilnotiser eller genom vår digitala bevakningsportal.

Se alla era omnämnanden

Genom valda sökprofiler och nyckelord kan ni enkelt hitta allt som nämnts om er.

Dela insikterna

Möjligheten att dela viktiga omnämnanden och insikter med kollegor och ledning säkerställer att alla hålls informerade.

Skapa skrädarsydda rapporter

Organisera och skapa skräddarsydda rapporter från era omvärldsomnämnanden med enkelhet.

Få statistik och insikter​

Få tillgång till statistik om era omnämnanden och analysera effekten av er kommunikation.

INTERNATIONELL OMVÄRLDSBEVAKNING

Vill du hålla koll på hur du nämns i media världen över?

Infomedia tillhandahåller automatiserad omvärldsbevakning för alla typer av media globalt, särskilt digitala nyhetskanaler.

Vi skannar kontinuerligt mer än 230 000 online-nyhetsplattformar och hittar över 4 miljarder artiklar från webben dagligen. Detta positionerar oss som en global ledare inom omvärldsbevakning med en omfattande databas från online-nyhetskällor.

Ta med dig omvärldsbevakningen på språng

Vi gör det enkelt för dig att vara organiserad oavsett vart du är.

Håll dig uppdaterad oavsett var du befinner dig med vår app för omvärldsbevakning, som erbjuder omedelbar tillgång till omnämnanden och insikter, perfekt för den som alltid är på språng.

Boka en demo

Vill du se hur Infomedias digitala plattform och verktyg kan skapa värde för dig?

5 tips för den bästa mediebevakningen

Bra mediebevakning mäter effekten i ert PR- och kommunikationsarbete, tipsar försäljningsavdelningen om nya affärsmöjligheter och ger marknadsavdelningen en oumbärlig inblick i branschen och konkurrenterna.

Här ger vi dig fem rekommendationer om hur du får den bästa mediebevakningen.

Infomedia Blogg

Läs mer på bloggen

Få inspiration, tips och råd om hantering av sociala medier på vår blogg.

Se också

Bevakning av sociala medier

Få värdefulla insikter om era inlägg, omnämnanden och målgrupper på sociala medier.

Medieanalys & insikt

Vi stärkar din marknadsposition hjälp av mediedata, medieanalyser och erfarna analytiker.

Mediearkiv

Sök bland miljontals artiklar i vårt mediearkiv.

Kontakta oss

Kontakta oss och hör mer om hur våra lösningar och verktyg för omvärldsbevakning kan stärka din verksamhet eller organisation.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspiration om spännande webinars, whitepapers och intressanta case. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Boka en demo av vår mediebevakning

Boka en demo av vår internationella mediebevakning

5 tips för den bästa mediebevakningen

Ladda ner vår e-bok

Mediebevakning
- vägen till insikt