Mediebevakning

Mediebevakning och analys på en digital plattform

Infomedia erbjuder den bredaste och mest precisa omvärldsbevakningen på marknaden och ger dig snabb överblick varje dag.
Tryckta medier / nätet / sociala medier / tv / radio

Omvärldsbevakning med maximal precision

Vi erbjuder branschens bästa täckning i olika medier och bakom betalväggar.

Tryckta medier

Vi ger dig överblick över omnämnanden i tryckta medier. Från rikstäckande tidningar och regional- och lokaltidningar ner till minsta nischmedier. Inte bara nationellt utan också globalt.

Infomedia har de bästa samarbetsavtalen med medierna, och vi erbjuder därför fulltextvisning av fler tryckta artiklar än andra – men alltid utan att kompromissa om mediernas upphovsrätt.

Webb

Vi tar reda på vad som sägs och skrivs i världens alla nyhetsmedier online, så att du får en fullständig överblick. Du har tillgång till artiklar bakom många betalväggar i både svenska och internationella medier, och vår täckning av nyhetsmedier online är helt unik.
image_web.png
image_social.png

Sociala medier

Vi bevakar sociala medier, så att ni kan ligga i topp när det gäller alla omnämnanden.

Med vår omvärldsbevakning får ni insikt i vad era målgrupper, intressenter eller influencers säger om er, era produkter och era konkurrenter i olika sociala medier, från Facebook till Reddit.

Tv

Tv-nyheter publiceras idag i strid ström dygnet runt. Vi följer med och håller ett vaket öga på de största tv-sändningarna. Vi erbjuder skräddarsydd omvärldsbevakning av tv-medier på den svenska marknaden.
image_tv.png
image_radio

Radio

Även på radioområdet spetsar vi öronen för att hålla er uppdaterade. Dygnet runt, minut för minut. Vi kan skräddarsy er lösning in i minsta detalj och erbjuda alla radiosändningar som är viktiga för er.

Bästa omvärldsbevakningen

Vi erbjuder den bredaste täckningen av hela mediebilden. Det omfattar tryckta medier, nätet, sociala medier, radio och tv. I Norden och ute i stora världen.

Bredaste täckningen

Vi går på djupet och täcker allt in i minsta detalj. Även bakom betalväggar. Det ger fullständig överblick, varje dag.

Högsta precisionen

Vi skräddarsyr er omvärldsbevakning med unik sökteknik. Det ger er både hög flexibilitet och stor precision.

Infomedia bidrar till att hålla oss uppdaterade på vad som händer hos våra samarbetspartners, kunder och på marknaden i stort och ger oss insikter kring trender och andra aktiviteter på marknaden. 

Malin Cohn, Tjänsteutveckling, SOS Alarm

Vi ser till att du är den första som får besked

Få information i mobilen i samma minut som ni omnämns, bli uppdaterad varje morgon genom ett dagligt mejl eller få omfattande överblick i vår portal. Vi erbjuder en skräddarsydd omvärldsbevakning för era behov.

Daglig överblick på mejl

Med Infomedias dagliga omvärldsbevakning levererat till inkorgen är ni uppdaterade och får en nödvändig överblick alla dagar.

Realtidsaviseringar i mobilen

Med vår app är du ständigt uppdaterad, minut för minut. Du styr själv dina aviseringar, som anpassas efter dina behov.

Få kontroll online

Du får fullständig överblick och fördjupade insikter via vår omvärldsbevakningsportal. Sök, ordna, arkivera och mycket mer.

Här kan vi hjälpa till

Omfattande data, avancerad teknik och branschens bästa medarbetare hjälper varje dag företag och organisationer att uppnå goda resultat.

Vi kan göra det även för dig/er.

Kommunikationsansvariga har ett växande behov av att bevaka, analysera och optimera sin kommunikation. Lokalt, regionalt, nationellt och globalt. I tryck, på nätet, i sociala medier, på tv och radio, i poddsändningar – ja till och med på The Dark Web.

Infomedia har det största örat mot marken inom omvärldsbevakning och snappar upp allt som sägs och skrivs om ditt varumärke, dina konkurrenter, din bransch – och allt annat som påverkar ditt företags position och anseende. Vi ser till att du alltid är den första som vet, så att du kan ta täten och optimera er kommunikation.

Ansvariga för marknadsföring och digitala kanaler har ett behov av att förstå sina marknader, målgrupper och medier – och av att få inblick i vad som fungerar och inte. Infomedia erbjuder avancerad AI-teknik, digitala verktyg, analytiker och rådgivare som står redo att hitta svaren.

Få viktig kunskap om var, när, hur och vem i kundsegment reagerar på era produkter, varumärken och kampanjer. På så sätt kan du skapa innehåll och budskap baserat på fakta i stället för magkänslan – och komma snabbare i mål.

Undrar om Mediebevakning och medieanalyser kan göra något särskilt för säljansvariga? Det korta svaret är: Ja. Rätt sökord och avancerade sökalgoritmer kan hjälpa dig att kartlägga nya affärsmöjligheter och generera leads.

Daglig Mediebevakning håller ditt säljteam uppdaterat om nya möjligheter, så att ni kan ligga steget före konkurrenterna. Och en medieanalys kan ge er ytterligare insikter om relevanta marknader.

Tror du det först när du ser det? Vi visar dig gärna hur.

Kommunikation och ledning går hand i hand. En ledning med tillgång till rätt verktyg för att kommunicera och inblick i effekten av kommunikation får större genomslagskraft än andra. Våra analyser och vår rådgivning är avsedda att hjälpa högsta ledningen att förstå hur kommunikation förändrar företagets omvärld – och i slutändan dess ställning och anseende.

Tillsammans identifierar vi strategiska mål, nyckelpersoner, kärnbudskap och ärkerivaler, och vi formulerar rätt nyckeltal (KPI:er) som täcker in länder, regioner, varumärken och affärsenheter.

Infomedia har tillgång till enorma mängder historiska mediedata samt marknadens mest avancerade teknik för Mediebevakning. Det ger både insikt om dåtiden och en ingång till framtiden.

Vem sa t.ex. vad, och när? Använd våra danska och internationella mediearkiv till efterforskningar och få kunskap du inte hittar någon annanstans. Eller låt oss designa er unika sökalgoritm för att snappa upp nya trender eller övervaka vad konkurrenter och influencers säger och gör. Vem lanserar t.ex. vad och när? Eller hur kan vi hitta ny kunskap om de saker som gör era produkter och tjänster unika?

Våra avancerade tjänster för Mediebevakning och kommunikationsanalys hjälper HR-ansvariga att förstå hur er kommunikation påverkar företagets anseende – och därmed dess förmåga att locka till sig talanger.

Men vår kompetens sträcker sig ännu längre. Vi kan också hjälpa till med att hitta rätt talanger, om du själv eller din rekryteringsbyrå har svårigheter med det. Det kan ju hända att talangerna finns någon helt annanstans än där ni letar. Vi kan designa algoritmer som lyssnar till bestämda ord och snabbare hittar nålen i höstacken. Kanske på en avlägsen plats i världen?

Att befinna sig nära kunderna och deras affärsutmaningar är A och O för alla i byrå- och rådgivningsbranschen. Det gäller att ligga på topp när det gäller kunskap med verktyg för att upptäcka trender, omnämnanden, stämningar och allt det där som är viktigt för era kunder. Och du behöver göra det i och på samtliga medier, plattformar och platser.

Infomedia erbjuder lösningar till både byråer och andra konsultföretag som har behov av att övervaka och förstå kommunikation och omnämnanden bland sina kunder – och för sina kunder. Ingen har bredare och djupare täckning på marknaden.

Infomedias kundlista rymmer några av Sveriges största offentliga institutioner. Vi vet att effektiv kommunikation sker på andra premisser och mäts med andra parametrar än vad som gäller inom de största privata bolagen.

Därför är vi högst specialiserade på att övervaka, analysera och optimera kommunikation inom olika medier för allt från partier och myndigheter till departement och regioner. Vi tillgodoser även de mest specifika behov av Mediebevakning, analys och rådgivning. Och vi erbjuder effektiva verktyg för att hantera viktiga uppgifter i kommunikationsavdelningens dagliga arbete.

Global Mediebevakning

Global övervakning av fler än 178.000 nyhetsmedier

Infomedia erbjuder övervakning av alla globala medier. Inte minst nyhetsmedier online.

Vi övervakar ständigt mer än 178.000 nyhetsmedier online och ger tillgång till  +7 miljard artiklar från varje hörn på internet. Detta gör oss till världens ledande leverantör av data från online nyhetsmedier. 

Är ni ett företag som har behov av live nyhetsfeeds till marknadsundersökningar, riskstyrning, ekonomiska analyser eller AI- och maskininlärningsprojekt, så fixar vi det också.

E-PAPER

5 tips för den bästa mediebevakningen

Bra mediebevakning mäter effekten i ert PR- och kommunikationsarbete, tipsar försäljningsavdelningen om nya affärsmöjligheter och ger marknadsavdelningen en oumbärlig inblick i branschen och konkurrenterna.

Här ger vi dig fem rekommendationer om hur du får den bästa mediebevakningen.

Hämta vår app

Vi håller dig uppdaterad med mobilen

För att använda appen behöver du ha ett abonnemang med omvärldsbevakning hos Infomedia. Läs mer eller kontakta oss.

Kontakta oss

Låt oss kartlägga dina behov, utmaningar och möjligheter inom Mediebevakning – i Sverige, Norden eller globalt.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Se även

Bevakning i sociala medier

Få värdefulla insikter om era budskap, omnämnanden och målgrupper i samtliga sociala mediekanaler.

Analyser och insikter

Våra analyser och instrumentpaneler ger värdefulla insikter om dina omnämnanden, anseende och resultat.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få inspiration 1-2 gånger i veckan. Till exempel om spännande webinars, whitepapers och intressanta case. Du kan när som helst avsluta prenumerationen
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.