Mediebevakning

Få insikt i hela mediebilden med en digital plattform till mediebevakning

Infomedia erbjuder marknadens mest avancerade mediebevakningslösningar. Ni får en tydlig översikt över er pressbevakning, omvärldsbevakning och era resultat i medierna.

varför mediebevakning?

Mediebevakning hjälper dig
att överblicka ett komplext
globalt medielandskap

Mediebevakning hjälper dig
att överblicka ett komplext
globalt medielandskap

Minska risken

Koll på omvärldsbevakning minskar risken

Vi håller koll på allt som sägs och skrivs om allt ni vill bevaka. Det ger bättre överblick och insikt i er omvärld och minskar risk.
Stärk ert anseende

Ert anseende påverkas i media. Håll koll på det

Ert anseende är guld värt och det påverkas alltmer i media. Ni måste vara informerade för att kunna agera och reagera.

Koll på nya trender

Upptäck nya trender och potential genom media

Med Infomedias mediebevakning och aviseringar kan ni få inspiration och upptäcka nya möjligheter för kommunikationen eller verksamheten.

Skapa tillväxt

Marknadsinsikt är vägen till ökad tillväxt

När ni har koll på vad som händer i omvärlden kan ni lättare fatta beslut och hitta en väg fram för ökad tillväxt på marknaden.

Infomedia bidrar till att hålla oss uppdaterade på vad som händer hos våra samarbetspartners, kunder och på marknaden i stort och ger oss insikter kring trender och andra aktiviteter på marknaden. 

Malin Cohn, Tjänsteutveckling, SOS Alarm

PRINT / WEBB / SOCIALA MEDIER / TV / RADIO / PODCAST

Infomedia ger komplett översikt över era omnämnanden i hela mediebilden

Infomedia erbjuder marknadens mest precisa täckning av kommunikation samt press- och omvärldsbevakning. Kontakta oss för en demo av vår mediebevakning.

print_circle_forside.png

Print

web_circle_forside.png

Webb

social_circle_forside.png

Sociala medier

tv_circle_forside.png

TV

radio_circle_forside.png

Radio & podcast

Vi täcker hela mediebilden

Vi erbjuder den bredaste bevakningen av hela mediebilden. I tryck, webb, sociala medier, radio och tv-bevakning. I Norden och övriga delar av världen.

Även bakom betalväggar

Vi går på djupet och fångar upp alla era omnämnanden in i minsta detalj. Även bakom betalväggar och andra hinder. Det ger en komplett översikt varje dag.

Ny teknik säkerställer bästa precision

Vi levererar utifrån era önskemål och sorterar bort irrelevant information med hjälp av unika söktekniker och AI-algoritmer. Det ger hög flexibilitet och stor precision.
INTERNATIONELL MEDIEBEVAKNING

Vi bevakar alla medier. Överallt.

Infomedia erbjuder automatiserad mediebevakning av alla medier i världen. Inte minst nyhetsmedier online.

Vi bevakar ständigt över 200 000 nyhetsmedier online och mer än sju miljarder artiklar över hela internet. Detta gör oss till världens ledande leverantör av nyhetsbevakning med data från nyhetsmedier online.

Plattform & funktioner

Få alla svaren ni behöver

För att agera och reagera på mediebevakningen räcker det inte alltid att veta vad som har sagts och skrivits. Det är också viktigt att veta var det har sagts och skrivits, hur många som har läst, sett eller hört det och inte minst om tonen är negativ eller positiv om ert företag.

Infomedias AI-stödda digitala mediebevaknings- och analysverktyg är speciellt utvecklade för att ge er överblick och insikter från omvärlden baserat på en stor mängd mediedata. Det gör att ni kan navigera säkrare i ett komplext globalt medielandskap och fatta de bästa besluten i ert arbete varje dag.

Med Infomedias mediebevakningsplattform kan ni snabbt bedöma en risk eller möjlighet i media genom de nyckeltal vi kopplar till era omnämnanden. Vi samlar exempelvis in och beräknar den potentiella räckvidden för omnämnandet. Våra algoritmer beräknar om publiciteten är positiv, negativ eller neutral som gör att ni snabbt kan agera på lämpligt sätt.

Plattform & Funktioner

Global mediebevakning, analys och rapportering i en digital plattform

Få en notis i telefonen så fort ni omnämns, bli uppdaterad varje morgon med ett dagligt mejl eller se den fullständiga översikten i vår portal. Mediebevakningen är utformad för att passa era behov.

Sök bland mediegrupper
Tydlig artikelöversikt
Sätt upp dina egna sökprofiler
Taggas omnämnandena med sentiment
Se nyckeltal för er effekt
Se statistik för era omnämnanden
Markera resultatet med taggar

Filtrera sökningarna

Se tonen i omnämnandena
Skapa dina egna rapporter
Skapa aviseringar och nyhetsmejl

Få meddelanden

Vi levererar löpande alla era medieomnämnanden i mejl, på mobil eller via vår portal.

Se alla era omnämnanden

Ni hittar alla era omnämnanden via sökprofilerna och sökorden som ni har valt.

Dela med kollegor

Dela nyheter med kollegor, ledning och andra som är intresserade av att få en överblick över era medieomnämnanden.

Skapa egna rapporter

Kategorisera era omnämnanden och skapa snabbt och lätt era egna skräddarsydda rapporter.

Få statistik och insikter

Se statistik för alla era omnämnanden och få en ännu djupare insikt i effekten av er kommunikation.
Målgrupper och behov

Vi tillhandahåller mediebevakning för många olika ändamål

Omfattande data, avancerad teknik och branschens bästa medarbetare hjälper varje dag företag och organisationer att uppnå goda resultat. Vi kan göra det även för dig.

Kommunikationsansvariga har ett växande behov av att bevaka, analysera och optimera sin kommunikation. Lokalt, regionalt, nationellt och globalt. I tryck, på nätet, i sociala medier, på tv och radio, i poddsändningar – ja till och med på Dark web.

Infomedia har det största örat mot marken inom omvärldsbevakning och snappar upp allt som sägs och skrivs om ert varumärke, era konkurrenter, er bransch – och allt annat som påverkar ert företags position och anseende. Vi ser till att du alltid är den första som vet, så att du kan ta täten och optimera er kommunikation.

Kontakta oss

Ansvariga för marknadsföring och digitala kanaler har ett behov av att förstå sina marknader, målgrupper och medier – och av att få inblick i vad som fungerar och inte. Infomedia erbjuder avancerad AI-teknik, digitala verktyg, analytiker och rådgivare som står redo att hitta svaren.

Få viktig kunskap om var, när, hur och vem i kundsegmentet som reagerar på era produkter, varumärken och kampanjer. På så sätt kan du skapa innehåll och budskap baserat på fakta i stället för magkänslan – och snabbare nå mål.

Kontakta oss

Undrar du om mediebevakning och medieanalyser kan göra något särskilt för säljansvariga? Det korta svaret är: Ja. Rätt sökord och avancerade sökalgoritmer kan hjälpa dig att kartlägga nya affärsmöjligheter och generera leads.

Daglig mediebevakning håller ditt säljteam uppdaterat om nya möjligheter, så att ni kan ligga steget före konkurrenterna. Och en medieanalys kan ge er ytterligare insikter om relevanta marknader. Tror du det först när du ser det? Vi visar dig gärna hur.

Kontakta oss

Kommunikation och ledning går hand i hand. En ledning med tillgång till rätt verktyg för att kommunicera och inblick i effekten av kommunikation får större genomslagskraft än andra. Våra analyser och rådgivning är avsedda att hjälpa ledningen att förstå hur kommunikation förändrar företagets omvärld – och i slutändan dess ställning och anseende.

Tillsammans identifierar vi strategiska mål, nyckelpersoner, kärnbudskap och ärkerivaler, och vi formulerar rätt nyckeltal (KPI:er) som täcker in länder, regioner, varumärken och affärsenheter.

Kontakta oss

Infomedia har tillgång till enorma mängder historiska mediedata samt marknadens mest avancerade teknik för mediebevakning. Det ger både insikt om dåtiden och en ingång till framtiden. Vem sa vad och när?

Använd våra svenska och internationella mediearkiv till efterforskningar och få kunskap du inte hittar någon annanstans. Eller låt oss designa er unika sökalgoritm för att snappa upp nya trender eller övervaka vad konkurrenter och influencers säger och gör. Eller hur kan vi hitta ny kunskap om de saker som gör era produkter och tjänster unika?

Kontakta oss

Våra avancerade tjänster för mediebevakning och kommunikationsanalys hjälper HR-ansvariga att förstå hur er kommunikation påverkar företagets anseende – och därmed dess förmåga att locka till sig talanger. Men vår kompetens sträcker sig ännu längre.

Vi kan också hjälpa till med att hitta rätt talanger, om du själv eller din rekryteringsbyrå har svårigheter med det. Det kan ju hända att talangerna finns någon helt annanstans än där ni letar. Vi kan designa algoritmer som lyssnar till bestämda ord och snabbare hittar nålen i höstacken. Kanske på en avlägsen plats i världen?

Kontakta oss

Att befinna sig nära kunderna och deras affärsutmaningar är A och O för alla i byrå- och rådgivningsbranschen. Det gäller att ligga på topp när det gäller kunskap med verktyg för att upptäcka trender, omnämnanden, stämningar och allt det där som är viktigt för era kunder. Och du behöver göra det i och på samtliga medier, plattformar och platser.

Infomedia erbjuder lösningar till både byråer och andra konsultföretag som har behov av att bevaka och förstå kommunikation och omnämnanden bland sina kunder – och för sina kunder. Ingen har bredare och djupare täckning på marknaden.

Kontakta oss

Infomedias kundlista rymmer några av Sveriges största offentliga organisationer. Vi vet att effektiv kommunikation sker på andra premisser och mäts med andra parametrar än vad som gäller inom de största privata bolagen.

Därför är vi specialiserade på att bevaka, analysera och optimera kommunikation inom olika medier för allt från partier och myndigheter till departement och regioner. Vi tillgodoser även de mest specifika behov av mediebevakning, analys och rådgivning. Och vi erbjuder effektiva verktyg för att hantera viktiga uppgifter i kommunikationsavdelningens dagliga arbete.

Kontakta oss

Vi følger med dig

Vi holder dig altid opdateret uanset, hvor du befinder dig. Derfor kan Infomedia tilgås på vores webplatform, i vores mobil-app eller på mail, avancerede interaktive dashboards eller via API’er. Du kan selv konfigurere, hvordan information skal komme til dig, og det er nemt at styre hvem i organisationen, der skal have hvilken information.

Boka en demo

Vill du se hur Infomedias digitala plattform kan skapa värde för dig?
E-PAPER

5 tips för den bästa mediebevakningen

Bra mediebevakning mäter effekten i ert PR- och kommunikationsarbete, tipsar försäljningsavdelningen om nya affärsmöjligheter och ger marknadsavdelningen en oumbärlig inblick i branschen och konkurrenterna.

Här ger vi dig fem rekommendationer om hur du får den bästa mediebevakningen.

Se även

Mediearkiv

Sök bland miljontals artiklar i svenska och internationella mediearkiv.

Bevakning av sociala medier

Få värdefulla insikter om era inlägg, omnämnanden och målgrupper på sociala medier.

Analyser & insikter

Vår analys och våra instrumentpaneler ger värdefulla insikter om era omnämnanden, ert anseende och mediernas effekt.

Kontakta oss

Kontakta oss och hör mer om hur våra lösningar för mediebevakning kan stärka din verksamhet eller organisation.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Få inspiration via inbjudningar till spännande webbinarier, whitepapers och intressanta case. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Boka en demo av vår mediebevakning

Boka en demo av vår internationella mediebevakning

5 tips för den bästa mediebevakningen