fbpx

Thomas Vejlemand slutar som VD för Infomedia

Efter åtta år som VD för media intelligence-företaget Infomedia har Thomas Vejlemand valt att avgå vid slutet av 2023. En rekryteringsprocess påbörjas nu för att hitta hans ersättare. Samtidig utvidgas styrelsen till att framöver bestå av VD, nuvarande CFO Kate Wichmann samt COO Jørgen Momme Iversen, som har rekryterats från JP/Politikens Business Media.

Thomas Vejlemand understryker att beslutet att sluta har varit svårt och utvecklar:

”Jag har njutit av resan med Infomedia och vårt starka team, och jag är stolt över vår position i Norden och internationellt när det gäller att tillhandahålla mediebevakning och insikter inom media och kommunikation.”

Thomas poängterar att allt har sin tid, och fortsätter:

”Åtta år är en bra och lång resa. Jag har varit väldigt involverad i både Infomedias och branschens utveckling med genomförandet av flera strategiska förvärv. Det inkluderar investeringar i partnerskap, nya teknologier och AI. Vi har en bra position i att leverera data-drivna insikter till våra kunder. Nu är det dags för Infomedia att få nya ögon på sig, och det är dags för mina ögon att uppleva något nytt. Mitt fokus nu är att leverera ett bra resultat för 2023 och att hjälpa till med onboarding för den nya Vd:n”

Thomas Vejlemand fortsätter som ordförande i den internationella branschorganisationen för mediebevakning, FIBEP, fram till slutet av året.

Infomedias styrelseordförande Anders Heering tackar Thomas Vejlemand för hans stora insats för Infomedia och understryker att han och övriga styrelsen har varit nöjda med samarbetet.

”Thomas har lyft Infomedia från ett danskt till ett nordiskt mediebevakningsföretag och stärkt företagets konkurrenskraft och internationella marknadsposition. Han lämnar ett starkare företag än han tog över,” säger Anders Heering och lyfter bland annat förvärvet av dotterbolaget Opoint i 2018 och Infomedias svenska och norska verksamhet 2019 som viktiga milstolpar i Infomedia och Thomas Vejlemands gemensamma historia.

Samtidigt som beskedet om Thomas Vejlemands planerade avgång utvidgas Infomedias styrelse. Jørgen Momme Iversen som kommer från en tjänst som CCO på JP/Politikens Business Media, tillträder som COO från och med 1 juni, och kommer tillsammans med nuvarande CFO Kate Wichmann och Infomedias VD att utgöra företagets styrelse.

”Jag hade gärna sett att Thomas fortsatte som VD för Infomedia, men jag respekterar och förstår hans beslut. Samtidigt är jag glad att vi med den utvidgade styrelsen med Jørgen Momme Iversen och Kate Wichmann både säkerställer kontinuiteten i Infomedia och stärker samarbetet mellan Infomedias styrelse och ägare,” säger Anders Heering

För ytterligare information

Thomas Vejlemand
VD, Infomedia
+45 31373025
tv@infomedia.dk

Anders Heering
Styrelseordförande
+45 20194044
ah@watchmedier.dk

Om Infomedia

Infomediakoncernen utvecklar, driver och ger råd om digitala lösningar inom Media Intelligence i form av mediebevakning, medieanalyser och insikt, samt teknologi till bevakning och hantering av sociala medier. Infomedias ambition är att vara den föredragna leverantören till företag och organisationer i Norden och stärka kundernas insikt om deras kommunikation och anseende över nyheter och sociala medier lokalt och internationellt. Infomedia äger även teknikföretaget Opoint som med sin webbcrawlningsteknik levererar nyhetsflöden till bland annat mediebevakning och IT-företag internationellt. Infomedia äger dessutom 23 procent av MediaCatch, som levererar teknologi till bevakning av ljud, bilder, logotyper och ansiktsigenkänning.

Infomedia har 250 medarbetare fördelade på kontoren i Köpenhamn, Århus, Stockholm, Oslo, Helsingfors och Tallinn samt ett säljkontor i London för dotterbolaget Opoint. Företaget Ninestars i Chennai är en strategisk partner inom mediadataprocesser. Infomedia samarbetar även med två internationella mjukvaruföretag inom området bevakning och hantering av sociala medier, Talkwalker och Hootsuite.

Infomedia ägs av Berlingske Media och JP/Politiken Media Group.

www.infomedia.se

Ladda ner PDF

Fyll i formuläret och du är redo att ladda ner det här blogginlägget som en PDF.

Ladda ner vår e-bok

Mediebevakning
- vägen till insikt