fbpx

Infomedias årsresultat 2023

2023 redovisar Infomedia en omsättning på 240,5 miljoner DKK 2023 jämfört med 225,3 miljoner DKK 2022. Tillväxten kommer från verksamheten i Danmark, Sverige, Norge och mjukvaruföretaget Opoint. Resultatet före skatt uppgick till 11,5 miljoner DKK 2023 jämfört med 4,2 miljoner DKK 2022, vilket återspeglar strategiska framsteg och bättre utnyttjande av ny teknik.

Infomedia har under året fortsatt att investera i utvecklingen av sin nordiska produkt- och teknikplattform. Bland annat har nya språkmodeller från MediaCatch implementerats, vilket har höjt kvaliteten på Infomedias bevakning av radio, tv och podcasts på norska, svenska och danska.

Rörelseresultatet är Infomedias bästa någonsin, och tillväxten drivs av optimeringsinitiativ, goda prestationer på samtliga marknader och ökad försäljning av web crawling-tjänster i dotterbolaget Opoint.

”Vi är mycket stolta att kunna presentera det bästa rörelseresultatet i Infomedias historia”, säger bolagets nytillträdde VD Martin Ove Rasmussen. ”Det är ett kvitto på vår starka position på marknaden och visar att våra duktiga medarbetare har förmågan att leverera ett stort värde till kunderna.”

I maj 2023 öppnade Infomedia ett kontor i Helsingfors. Under året ökade bolaget också sina investeringar i kompetensutveckling och ny teknik för att kunna leverera än mer omfattande analyser av mediedata.

”Investeringen stödjer vår strategi att leverera marknadens bästa lösningar inom Media Intelligence med fokus på datadrivna insikter om PR och kommunikation, i Norden och internationellt”, avslutar VD Martin Ove Rasmussen.

För ytterligare information

Martin Ove Rasmussen
VD
+45 31407666
mor@infomedia.dk

Anders Heering
Styrelseordförande och VD för JP/Politikens Erhvervsmedier
+45 20194044
ah@watchmedier.dk

Om Infomedia

Infomediakoncernen utvecklar, tillhandahåller och ger råd om digitala lösningar för Media Intelligence i form av mediebevakning, medieanalyser och kommunikationsinsikter. Koncernens ambition är att vara den leverantör som är förstahandsvalet för företag och organisationer i Norden och att ge kunderna insikter om kommunikation och anseende i nyhetsmedier och sociala medier, både lokalt och internationellt. Infomedia deltar i allt större utsträckning i internationella upphandlingar. Dotterbolaget Opoint levererar, med hjälp av sin crawling-teknik, webbflöden till mediebevaknings- och IT-företag på en internationell marknad.

Infomedia har 220 anställda på kontoren i Köpenhamn, Århus, Stockholm, Oslo, Helsingfors och Tallinn och äger alltså även teknikbolaget Opoint, med försäljningskontor i London. Infomedia grundades 2002 och ägs idag 50/50 av Danmarks två största mediabolag, JP/Politikens Hus och Berlingske Media.

Nyckeltal

Ladda ner PDF

Fyll i formuläret och du är redo att ladda ner det här blogginlägget som en PDF.

Ladda ner vår e-bok

Mediebevakning
- vägen till insikt