fbpx

Infomedia och Retriever fusionerar

2 min. lästid
Infomedia-koncernen fusionerar med svenska Retriever-koncernen för att stärka sin närvaro inom mediebevakning och media intelligence. Ambitionen är att skapa den nödvändiga skalförmågan för att fortsatt kunna erbjuda konkurrenskraftiga produkter till våra kunder.

Bolagen verkar på en marknad som är i ständig förändring genom ny teknik och globala konkurrenter. Genom en sammanslagning blir vi ännu bättre rustade att investera i utveckling och teknik för att fortsätta erbjuda kvalitetsprodukter inom medieanalys. Med detta skapar vi rätt förutsättningar för att kunna förse våra kunder med bevakning och insikter i ett dynamiskt medielandskap som påverkas av sociala medier, falska nyheter och nya AI-lösningar.

– Samgåendet är ett logiskt nästa steg för Infomedia. Vi kommer att kunna dra nytta av båda bolagens respektive kompetenser och resurser och skapa bättre förutsättningar för att tillsammans förbättra våra tjänster, säger Martin Ove Rasmussen, VD för Infomedia Group.

– Samgåendet möjliggör de investeringar som krävs under de kommande åren för att fortsätta erbjuda de bästa produkterna och tjänsterna för våra kunder, säger Robert Söderling, VD för Retriever Group.

I samgåendet skapas ett nytt holdingbolag som ägs gemensamt av Infomedias nuvarande ägare, JP/Politikens Hus och Berlingske Media, och Retrievers ägare, den svenska nyhetsbyrån TT och den norska nyhetsbyrån NTB.

I samband med samgåendet kommer Robert Söderling att utses till VD för det nya bolaget och Martin Ove Rasmussen kommer att ingå i koncernledningen.

Samgåendet trädde i kraft fredagen den 28 juni 2024.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta:

Martin Ove Rasmussen
CEO, Infomedia Group
+45 31 40 76 66
martin.ove.rasmussen@infomedia.dk

Robert Söderling
CEO, Retriever Group
+46 70 99 97 79
robert.soderling@retriever.se

Om Infomedia Group

Infomedia Group är en leverantör av media intelligence-lösningar och tillhandahåller mediebevakning, medieanalys och kommunikationsinsikt samt nyhetsdata i realtid och programvara för hantering av sociala medier. Sedan starten 2002 har Infomedia expanderat både organiskt och genom förvärv, bland annat av världens ledande nyhetscrawler Opoint 2018 och M-Brains norska och svenska mediebevakningsverksamhet 2019. Infomedia-koncernen omsätter cirka 36 miljoner euro och har totalt cirka 200 anställda i Köpenhamn, Århus, Stockholm, Oslo, Helsingfors och Tallinn.

Om Retriever Group

Retriever Group är ett företag inom medieanalys och kommunikationsinsikt som levererar mediebevakning och analys från tryckta tidningar, online, TV, radio, podcasts och sociala medier i en digital plattform.  Retriever bildades 2002 genom en sammanslagning av Nordiska Nyheter och Infolibis. Omsättningen uppgår till cirka 40 miljoner euro och koncernen har cirka 200 anställda på kontor i Oslo, Stockholm, Köpenhamn och Helsingfors.

Ladda ner PDF

Fyll i formuläret och du är redo att ladda ner det här blogginlägget som en PDF.

Ladda ner vår e-bok

Mediebevakning
- vägen till insikt