fbpx

Trump vs Biden på Facebook

2 min. lästid
I dag väljer Amerika. Många förknippar president Trump med hans twittrande. Men hur har den senaste månaden sett ut på den plattformen folk flest använder, dvs Facebook?

Av kandidaterna till president- och vicepresidentposten är det Donald Trump som har överlägset flest följare (se graf ovan). Han är också den som gör mest väsen av sig, med över 30 inlägg om dagen i snitt den senaste månaden innan valet. Näst mest aktiv är utmanaren Joe Biden med 15 inlägg om dagen. Men ofta är det så att den som är väldigt aktiv också får lägre genomsnittligt engagemang, och så är det även med Donald Trump. Hans engagemangsnivå är nästan tre gånger så lågt som Bidens. Den sittande presidenten har fått över en miljon nya följare senaste månaden men procentuellt har Biden en mycket kraftigare ökning. Men trots utmanarens högre engagemang är det Trump som vinner fajten på Facebook. The Economist skriver i senaste numret:

”Joe Biden is not a miracle cure for what ails America. But he is a good man who would restore steadiness and civility to the White House”

Och bilden av Biden som en trevligare person än Trump (möjligen inte jättesvårt) speglas också av inläggen på Facebook. Ett av Trumps absolut mest engagerande inlägg ser ut såhär:

Förvisso ganska roligt, men knappast särskilt statsmannamässigt. Jämfört med Bidens mest engagerande inlägg:

Möjligen ett dålig betyg för mänskligheten att när Trump lägger ut ett inlägg där han beter sig normalt, så flyger det inte alls. Här är ett av Trumps absolut sämsta inlägg engagemangsmässigt:

Några timmar kvar för amerikanerna att välja sin nästa president. May the least bad man win?

Vill du veta mer?

Om du vill höra mer eller kontakta oss här för ett förutsättningslöst samtal.

Ladda ner PDF

Fyll i formuläret och du är redo att ladda ner det här blogginlägget som en PDF.

Ladda ner vår e-bok

Mediebevakning
- vägen till insikt