fbpx
FÅ EN ÖVERSIKT ÖVER NYHETSFLÖDET

Pressbevakning

Upptäck och förstå hela spektrumet av medielandskapet med vår tjänst. Pressbevakning säkerställer att du alltid är uppdaterad med den information som är mest relevant för dig.

Fördelar med pressbevakning

Pressbevakning skapar
insikt om det komplexa
globala medielandskapet

Pressbevakning skapar insikt om det komplexa globala medielandskapet

Minska risker

Pressbevakning minskar risken

Vi håller ögonen på allt som sägs och skrivs om era intresseområden. Genom ökad medvetenhet reducerar ni potentiella risker.

Förbättra anseendet

Var proaktiv med ert anseende

Ert anseende är ovärderligt och påverkas ständigt av media. Att vara välinformerad gör att ni kan agera proaktivt.

Hitta nya trender

Identifiera trender och möjligheter

Genom vår pressbevakning får ni tillgång till nya idéer och möjligheter för er verksamhet och kommunikation.

Skapa tillväxt

Insikter om marknaden stärker tillväxt

Med kunskap om vad som sker i er marknaden kan ni ta bättre beslut som leder er verksamhet mot framgång och expansion.

Målgrupper och behov

Pressbevakning
skapar värde för alla

Pressbevakning och pressanalys har tidigare mest använts av PR- och kommunikationsavdelningar – om en organisation är stor nog att ha en sådan avdelning.

Men möjligheterna med pressbevakning sträcker sig mycket längre och kan ge värde till flera delar av en organisation än bara PR och kommunikation. Det finns fördelar för varje avdelning inom organisationen. Här är några exempel på hur olika avdelningar kan använda pressbevakning och insikter från pressen för att uppnå sina mål.

För kommunikationsansvariga är det centralt att följa med i pressen för att kunna förbereda ledningen och styrelsen på aktuella frågor. Det krävs en effektiv bevakning, analys och kontinuerlig förbättring av kommunikationen och företagets rykte.

Pressbevakning hjälper till att identifiera presskällor och journalister som rapporterar om specifika ämnen, eller att upptäcka viktiga intressenter. Detta kan göras på alla nivåer – lokalt, regionalt, nationellt och globalt – och inkluderar olika typer av medier som tryckt press, online, sociala medier, TV, radio och podcasts.

Intresset för att bevaka omnämnanden på deep och dark web ökar i takt med digitaliseringen och globaliseringen. Då omnämnanden ofta startar digitalt och sedan snabbt sprider sig till andra medieformer krävs noggrann uppmärksamhet.

Kontakta oss

I mindre och medelstora företag hanterar marknadsavdelningen ofta digitala och sociala kanaler samt PR och kommunikation. De behöver förstå marknader, målgrupper och presslandskapet för att analysera vilket innehåll som engagerar.

En omfattande pressbevakning som inkluderar omnämnanden av företaget, dess produkter och kampanjer är kritisk för marknadsavdelningen. Detta ger dem möjlighet att förstå hur målgruppen uppfattar företaget och dess erbjudanden.

Kontakta oss

Det finns stora möjligheter för affärsutveckling och försäljning genom strategisk användning av pressbevakning. Till exempel, ett företag som erbjuder tjänster till stora organisationer kan bevaka specifika termer för att upptäcka nya affärsmöjligheter, som nybyggnationer. Detta ger en fördel i att agera proaktivt mot potentiella kunder.

Kontakta oss

Dagliga pressomnämnanden kan vara av varierande intresse för ledning och styrelse, men särskilt positiva eller negativa nyheter väcker ofta stor uppmärksamhet.

Det är därför kritiskt för ledningen att använda pressbevakning för att hålla koll på företagets rykte, hantera kommunikationen och förebygga samt hantera kriser effektivt. Det gäller att bevaka strategiska frågor, nyckelpersoner och budskap i olika presskanaler.

Kontakta oss

Att utveckla ledande produkter på marknaden kräver aktuell kunskap om trender inom målgruppen och branschen.

Det är viktigt att ha översikt över vad konkurrenterna gör. Global bevakning av nyckelord relaterade till konkurrenters produkter och branschspecifika termer är därför avgörande för forskning och trendspaning.

Kontakta oss

Pressbevakning kan bistå HR med att förstå hur företagets rykte utvecklas, vilket påverkar förmågan att attrahera talang. Vid nyrekrytering kan lösningen även användas för att effektivt identifiera specialister genom bevakning av specifika nyckelord i pressen.

Rekryteringsansvariga kan också använda pressbevakning för att verifiera information om potentiella anställdas tidigare anseende.

Kontakta oss

Det är essentiellt för byråer och konsulter att ständigt vara i takt med sina kunders behov och de utmaningar de navigerar genom i sitt yrkesliv. Genom att aktivt bevaka utvalda nyckelord, talespersoner och diskussionsteman i olika mediekanaler kan konsulter tidigt identifiera trender och kritiska diskussioner som påverkar marknaden. Denna insikt gör det möjligt att kontinuerligt finjustera rådgivningen och anpassa strategierna efter varje specifik kontext, vilket bidrar till bättre service och högre kundtillfredsställelse.

Kontakta oss

Kommunikation inom offentliga sektorn har andra förutsättningar än näringslivet, där allmänhetens förtroende är avgörande.

Med pressbevakning kan offentliga verksamheter följa vad som sägs om dem och anpassa sin kommunikation efter samhällets behov. Det är även ett värdefullt verktyg för att hantera kriser effektivt.

Kontakta oss

Ett bra nyhetslarm måste vara snabbt och kunna plocka ut de mest relevanta nyheterna i ett stort mediebrus och det lyckas Infomedia med. Det gör tjänsten värdefull för både kommunikationsfunktion och ledning.

Martin Blomgren, Group Press and Media Relations manager, Sandvik AB

PRINT / WEBB / SOCIALA MEDIER / TV / RADIO / PODCAST

Omfattande översikt över era omnämnanden med Infomedia

Infomedia erbjuder den mest precisa översikten över er kommunikation samt press- och omvärldsbevakning. Kontakta oss för en demonstration av vårt verktyg för pressbevakning.

print_circle_forside.png

Print

web_circle_forside.png

Webb

social_circle_forside.png

Sociala medier

tv_circle_forside.png

TV

radio_circle_forside.png

Radio & podcast

Omfattande täckning

Vi säkerställer att ni inte missar något i det breda och komplicerade medielandskapet. Vårt system inkluderar allt från tryckt media till digitala plattformar, sociala medier och etermedia, i norden och globalt.

Även bakom betalväggar

Vår bevakning ser till att alla era omnämnanden fångas upp, och når även bakom betalväggar för säkerställa en fullständig överblick.

Teknik för precision

Vår avancerade teknologi, inklusive AI och unika sökmetoder, anpassar informationen efter era behov och filtrerar bort ovidkommande data för att leverera relevanta resultat med hög precision.

Plattform & Funktioner

Allt du behöver för att få en överblick över ditt företag och din omvärld i media

Plattform & Funktioner

Digital plattform

Pressbevakning, analys, och rapportering samlas på en digital plattform anpassad efter era preferenser. Få notifikationer direkt till mobilen, dagliga sammanfattningar via e-post, eller utforska en fullständig överblick i onlineportalen.

Sök bland mediegrupper
Tydlig artikelöversikt
Sätt upp dina egna sökprofiler
Se nyckeltal för er effekt
Se statistik för era omnämnanden

Markera omnämnanden med taggar och sentiment

Filtrera sökningarna

Skapa dina egna rapporter
Skapa aviseringar och nyhetsmejl

Få meddelanden

Vi skickar era medieomnämnanden kontinuerligt via e-post, mobilnotiser eller genom vår digitala bevakningsportal.

Se alla era omnämnanden

Med hjälp av era valda sökprofiler och nyckelord kan ni enkelt hitta allt som har sagts om er.

Dela med kollegor

Dela enkelt viktiga nyheter med kollegor och ledning för att säkerställa att alla är informerade.

Skräddarsydda rapporter

Organisera och skapa enkelt anpassade rapporter baserat på era medieomnämnanden.

Få statistik och insikter​

Få tillgång till omnämnande-statistik och insikt i effekten av er kommunikation.

INTERNATIONELL PRESSBEVAKNING

Vill du hålla koll på hur du nämns i pressen globalt?

Infomedia levererar en automatisk tjänst för pressbevakning som täcker alla sorters medier globalt, inklusive digitala nyhetskanaler.

Vi bevakar kontinuerligt mer än 230 000 digitala presskanaler och upptäcker över 4 miljarder artiklar från internet dagligen. Detta placerar oss i framkant som den främsta tjänsten för pressbevakning, med tillgång till omfattande data.

En användarvänlig mobilapp för pressbevakning

Håll dig ständigt uppdaterad, oavsett var du befinner dig, med vår app som erbjuder direkt tillgång till omnämnanden och värdefulla insikter – perfekt för den som är ständigt på språng.

Boka en demo

Vill du se hur Infomedias digitala plattform och verktyg kan skapa värde för dig?

5 tips för den bästa mediebevakningen

Bra mediebevakning mäter effekten i ert PR- och kommunikationsarbete, tipsar försäljningsavdelningen om nya affärsmöjligheter och ger marknadsavdelningen en oumbärlig inblick i branschen och konkurrenterna.

Här ger vi dig fem rekommendationer om hur du får den bästa mediebevakningen.

Infomedia Blogg

Läs mer på bloggen

Få inspiration, tips och råd om hantering av sociala medier på vår blogg.

Se också

Bevakning av sociala medier

Få värdefulla insikter om era inlägg, omnämnanden och målgrupper på sociala medier.

Medieanalys & insikt

Vi stärkar din marknadsposition hjälp av mediedata, medieanalyser och erfarna analytiker.

Mediearkiv

Sök bland miljontals artiklar i vårt mediearkiv.

Kontakta oss

Kontakta oss och hör mer om hur våra lösningar och verktyg för pressbevakning kan stärka din verksamhet eller organisation.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspiration om spännande webinars, whitepapers och intressanta case. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Boka en demo av vår mediebevakning

Boka en demo av vår internationella mediebevakning

5 tips för den bästa mediebevakningen

Ladda ner vår e-bok

Mediebevakning
- vägen till insikt