fbpx
Få koll på nyhetslandskapet

Nyhetsbevakning

Utforska och förstå hela medielandskapet med vår lösning. Vår nyhetsbevakning garanterar att du ständigt är uppdaterad med det som är viktigast för dig.

fördelar med nyhetsbevakning

Nyhetsbevakning ger en
helhetsbild av det komplexa
globala nyhetslandskapet

Nyhetsbevakning ger en helhetsbild av det komplexa globala nyhetslandskapet

Minimera risken

Nyhetsbevakning minskar risken

Vi ser till att du är informerad om allt som sägs och skrivs om era intresseområden. Med en fördjupad förståelse för omvärlden och minskar du dessutom potentiella risker.

Skydda anseendet

Håll koll på ert
anseendet

Din verksamhets anseende är ovärderligt och det påverkas alltmer av nyhetsmedia. För att kunna agera och reagera behöver du vara välinformerade.

UTFORSKA TRENDER

Hitta trender och möjligheter

Genom vår nyhetsbevakning får du tillgång till värdefulla insikter som kan fungera som inspiration och avslöja nya vägar för verksamheten och kommunikationsarbetet.

Skapa tillväxt

Marknadsinsikter gynnar tillväxt

Att ha kunskap om de senaste händelserna på marknaden möjliggör att fatta informerade beslut som driver verksamheten mot större framgång.

Målgrupper och behov

Nyhetsbevakning
skapar värde för alla

Nyhetsbevakning och analys har traditionellt varit inriktat mot PR- och kommunikationsavdelningar – om organisationen är stor nog att ha en sådan.

Men, nyhetsbevakning erbjuder betydligt bredare affärsmöjligheter och kan vara till nytta för många fler än enbart PR- och kommunikationsavdelningar. Alla delar av en organisation kan dra nytta av tjänsten. Här följer exempel på hur olika avdelningar kan använda nyhetsbevakning och insikter för att uppnå sina mål.

För kommunikationsansvariga är det avgörande att vara uppdaterad med de senaste nyheterna för att kunna förbereda ledningen på pressfrågor. Det finns ett stort behov av att bevaka, analysera och förbättra kommunikation och anseende.

Nyhetsbevakning hjälper till att identifiera nyhetskällor och journalister som täcker specifika ämnen, och att upptäcka viktiga intressenter. Detta kan göras lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, och täcker olika medieformat som tryck, webb, sociala medier, TV, radio och podcasts.

Allt fler är intresserade av att även bevaka omnämnanden på deep web och dark web, drivet av ökad digitalisering och globalisering. Denna trend kräver extra vaksamhet på omnämnanden som ofta börjar digitalt och sprider sig till andra medier snabbare än någonsin.

Kontakta oss

I mindre och medelstora företag är marknadsavdelningen ofta ansvarig för digitala och sociala kanaler, samt PR och kommunikation. Därför behöver de förstå marknader, målgrupper och medier för att kunna analysera vilket innehåll och vilka budskap som är effektiva.

Nyhetsbevakning som täcker omnämnanden av företaget, dess produkter och kampanjer är avgörande för marknadsavdelningen för att förstå hur målgruppen uppfattar företaget och dess produkter.

Kontakta oss

Det finns stora möjligheter för affärsutveckling och försäljning genom kreativ användning av nyhetsbevakning. Till exempel, om du erbjuder städlösningar, kan du bevaka specifika termer som indikerar nya affärsmöjligheter, som nybyggnationer av företagslokaler. Detta ger försäljningschefen en överblick över nya möjligheter och en fördel i kunddialogen.

Kontakta oss

Inte alla dagliga omnämnanden är relevanta för ledningen, men vid särskilt positiva eller negativa omnämnanden ökar intresset.

Det är avgörande för ledningen att använda nyhetsbevakning för att bevaka anseende, hantera kommunikation och förebygga eller hantera kriser. Det innebär att identifiera viktiga strategier, personer och budskap och bevaka omnämnanden av dessa i olika medier och regioner.

Kontakta oss

Att utveckla marknadsledande produkter kräver uppdaterad kunskap om trender inom målgruppen, nya teknologier och mycket mer.

En global bevakning av nyckelord, såsom konkurrenters produkter och branschspecifika termer, är ovärderlig för forskning och trendspaning.

Kontakta oss

Nyhetsbevakning kan hjälpa HR att förstå utvecklingen av företagets anseende och dess förmåga att attrahera talanger. Men nyhetsbevakning erbjuder mer än så.

Stora företag kan använda nyhetsbevakning för att effektivt hitta specialister inom specifika områden genom avancerade sökningar i nyheter, bloggar och sociala medier.

Rekryteringsansvariga kan även använda nyhetsbevakning för att verifiera information om potentiella anställdas tidigare anseende.

Kontakta oss

För byråer och konsulter är det viktigt att förstå kundernas utmaningar. Genom att bevaka nyckelord och ämnen kan de identifiera marknadsförändringar och relevanta mediedebatter, vilket gör att de kan anpassa sina strategier och förbättra kundnöjdheten.

Kontakta oss

Kommunikation inom offentlig sektor bygger på andra premisser än inom näringslivet, där allmänhetens förtroende är kritiskt.

Med nyhetsbevakning kan offentliga institutioner följa vad som sägs om dem för att anpassa sin kommunikation och policy. Det är även ett viktigt verktyg vid krishantering, där snabb och effektiv kommunikation är avgörande.

Kontakta oss

Ett bra nyhetslarm måste vara snabbt och kunna plocka ut de mest relevanta nyheterna i ett stort mediebrus och det lyckas Infomedia med. Det gör tjänsten värdefull för både kommunikationsfunktion och ledning.

Martin Blomgren, Group Press and Media Relations manager, Sandvik AB

PRINT / WEBB / SOCIALA MEDIER / TV / RADIO / PODCAST

Komplett överblick över omnämnaden med Infomedia

Infomedia erbjuder branschens bredaste täckning av kommunikation samt nyhets- och omvärldsbevakning. Kontakta oss för en demo av vårt verktyg för nyhetsbevakning.

print_circle_forside.png

Print

web_circle_forside.png

Webb

social_circle_forside.png

Sociala medier

tv_circle_forside.png

TV

radio_circle_forside.png

Radio & podcast

Omfattande täckning

Nyhetslandskapet är vidsträckt och komplicerat. Vår lösning erbjuder den mest omfattande bevakningen, inklusive tryckta medier, webb, sociala medier, radio och TV. I Norden och globalt.

Bakom betalväggar

Vi granskar noggrant och samlar in alla omnämnanden ned till minsta detalj, även bakom betalväggar och andra begränsningar, för att ge en fullständig överblick varje dag.

Avancerad teknik för bäst precision

Vår spetsteknologi, inklusive AI och unika sökmetoder, anpassar informationen efter dina önskemål och filtrerar bort irrelevant innehåll för att leverera precisa och relevanta resultat.

Plattform & Funktioner

Allt du behöver för att få en överblick över ditt företag och din omvärld i nyheterna

Plattform & Funktioner

Digital plattform

Nyhetsbevakning, analys och rapportering kombinerat i en digital plattform som är anpassad efter era behov. Ta emot notifikationer direkt till din mobil, få dagliga sammanfattningar via e-post, eller utforska en fullständig översikt i vår onlineportal.

Sök bland mediegrupper
Tydlig artikelöversikt
Sätt upp dina egna sökprofiler
Se nyckeltal för er effekt
Se statistik för era omnämnanden

Markera omnämnanden med taggar och sentiment

Filtrera sökningarna

Skapa dina egna rapporter
Skapa aviseringar och nyhetsmejl

Personliga notiser

Vi skickar era nyhetsomnämnanden löpande via e-post, mobilnotiser eller genom vår digitala bevakningsportal.

Se alla omnämnanden

Genom de sökprofiler och sökord som ni har valt hittar ni era alla era omnämnanden.

Dela med kollegorna

Möjligheten att dela viktiga nyheter med kollegor och ledning säkerställer att alla är välinformerade.

Skapa egna rapporter

Organisera och skapa enkelt personliga rapporter baserade på era nyhetsomnämnanden.

Fördjupade analyser

Analysera statistik för alla era omnämnanden och få fördjupade insikter om effekten av er kommunikation.

INTERNATIONELL NYHETSBEVAKNING

Vill du hålla koll på dina omnämnanden i nyheter över hela världen?

Infomedia levererar automatisk nyhetsbevakning från medier globalt, inklusive online-nyheter.

Vi bevakar kontinuerligt mer än 230 000 online-nyhetskanaler och identifierar över 4 miljarder artiklar från internet dagligen. Detta positionerar oss som en ledande aktör inom global nyhetsbevakning, med en omfattande databas av online-nyhetsinnehåll.

Behöver du en användarvänlig mobilapp för nyhetsbevakning?

Vi gör det enkelt för dig att vara organiserad när du är på språng.

Med vår användarvänliga app får du snabbt en överblick över dina omnämnanden, realtidsaviseringar, samt tillgång till en mängd nya funktioner för att hantera och dela nyhetsinnehåll och insikter.

Boka en demo

Vill du se hur Infomedias digitala plattform och verktyg kan skapa värde för dig?

5 tips för den bästa mediebevakningen

Bra mediebevakning mäter effekten i ert PR- och kommunikationsarbete, tipsar försäljningsavdelningen om nya affärsmöjligheter och ger marknadsavdelningen en oumbärlig inblick i branschen och konkurrenterna.

Här ger vi dig fem rekommendationer om hur du får den bästa mediebevakningen.

Infomedia Blogg

Läs mer på bloggen

Få inspiration, tips och råd om hantering av sociala medier på vår blogg.

Se också

Bevakning av sociala medier

Få värdefulla insikter om era inlägg, omnämnanden och målgrupper på sociala medier.

Medieanalys & insikt

Vi stärkar din marknadsposition hjälp av mediedata, medieanalyser och erfarna analytiker.

Mediearkiv

Sök bland miljontals artiklar i vårt mediearkiv.

Kontakta oss

Kontakta oss och hör mer om hur våra lösningar och verktyg för nyhetsbevakning kan stärka din verksamhet eller organisation.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspiration om spännande webinars, whitepapers och intressanta case. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Boka en demo av vår mediebevakning

Boka en demo av vår internationella mediebevakning

5 tips för den bästa mediebevakningen

Ladda ner vår e-bok

Mediebevakning
- vägen till insikt