fbpx

Infomedia rekryterar erfaren profil som ny koncernchef

2 min. lästid
Martin Ove Rasmussen, med omfattande erfarenhet från medie- och kommunikationsbranschen, blir ny koncernchef på Infomedia.

Martin Ove Rasmussen tillträder som koncernchef på Infomedia – Nordens största leverantör av lösningar inom medieintelligens, den 2 januari 2024. Han kommer till Infomedia efter mer än 20 år som VD på mediebyrån Mindshare. Ett företag som han var med och grundade och har utvecklat med stor framgång sedan dess.

– Martin är en stark, modern och resultatinriktad ledare med rötterna i medie- och kommunikationsbranschen som dessutom har omfattande erfarenhet av att leda bolag i Norden. Jag är övertygad om att Infomedia, med Martin vid rodret, kommer att utnyttja den nordiska ledarpositionen för att uppnå ytterligare tillväxt och framgång i en medievärld i snabb förändring, säger Infomedias styrelseordförande, Anders Heering.

Infomediakoncernen har totalt cirka 200 anställda på kontoren i Danmark, Norge, Sverige, Finland och Estland och utvecklar och ger råd om lösningar inom medieintelligens, såsom bevakning och analys av olika medier och plattformar – lokalt och internationellt.

– Infomedia är ett otroligt spännande företag som har genomgått en snabb utveckling de senaste åren med förvärv, nya partnerskap och produktinnovationer på en mycket konkurrensutsatt marknad. Det ska vi bygga vidare på samtidigt som vi säkerställer en stabil grund och kapitalisering. Idag är det viktigare än någonsin för företag och organisationer att vårda sin image och sitt rykte över hela medielandskapet. Och här har Infomedia en unik position tack vare stor professionell kompetens, ledande digitala lösningar och en marknadsledande roll i Norden, säger Martin Ove Rasmussen.

Infomedia ägs gemensamt av JP/Politikens Hus och Berlingske Media. Sedan starten 2002 har företaget expanderat sin verksamhet både organiskt och genom förvärv, däribland Opoint 2018 och M-Brains norska och svenska mediebevakningsverksamhet 2019. År 2022 investerade Infomedia även i tech startup-företaget MediaCatch.

Rollen som koncernchef blev vakant efter att Thomas Vejlemand lämnat posten i oktober. Sedan dess har CFO Kate Wichmann fungerat som tillförordnad koncernchef. Infomedias verkställande ledning består nu av Martin Ove Rasmussen, koncernchef och Kate Wichmann, CFO.

För ytterligare information

Anders Heering, styrelseordförande
+45 20 19 40 44

Martin Ove Rasmussen, koncernchef
+45 53 54 53 26

Om Infomedia

Infomedia är Nordens ledande media intelligence-leverantör och levererar mediebevakning, medieanalyser och kommunikationsinsikter samt mjukvara till hantering av sociala medier. Våra produkter och tjänster ger alla sorters organisationer en värdefull insikt om deras kommunikation och anseende i nyheterna och sociala medier, lokalt och globalt.

Infomedia äger teknikföretaget Opoint som med sin webbcrawlningsteknologi levererar nyhetsflöden till bland annat mediebevakning och IT-företag internationellt. Vi är även exklusiv distributör av programvara från Talkwalker och Hootsuite, internationella mjukvaruföretag som specialiserat sig på bevakning och hantering av sociala medier.

Infomedia ägs av Berlingske Media och JP/Politiken Media Group och har ca 250 medarbetare fördelade på kontor i Köpenhamn, Århus, Stockholm, Oslo, Helsingfors och Tallinn samt säljkontor i London och Huston för dotterbolaget Opoint.

Ladda ner PDF

Fyll i formuläret och du är redo att ladda ner det här blogginlägget som en PDF.

Ladda ner vår e-bok

Mediebevakning
- vägen till insikt